Skip to end of metadata
Go to start of metadata

You are viewing an old version of this page. View the current version.

Compare with Current View Page History

« Previous Version 6 Next »

Elke detailpagina heeft een vergelijkbare schermopbouw. De detailpagina van de agenda bestaat uit:

De inhoudsblok bevat allerlei gegevens en functionaliteit

De agendapunten, mededelingen, initiatiefrechten en folders

In het agenda overzicht worden alle agendapunten, mededelingen, initiatiefrechten en folders die voor die agenda zijn aangemaakt weergegeven in een boomstructuur. De volgorde van deze structuur kan aangepast worden via de functionaliteit 'Agenda beheren'. Agendapunten en initiatiefrechten kunnen aangeklikt worden om naar hun respectievelijke detailpagina's te gaan. Wanneer je op een mededeling klikt klapt de inhoud ervan open, en wanneer je op een map klikt schuiven de onderliggende niveau's open of dicht.

Toon punten in opmaak

Met de filter 'Toon punten in opmaak' kan je aanduiden dat je ook de punten in opmaak wilt zien. Deze agendapunten worden in een lichtere tint dan de normale agendapunten weergegeven, en voor de titel staat (in opmaak) of (in proces). Een punt is in opmaak als het nog bij de auteur zit, en een punt zit in proces wanneer het door de auteur werd ingediend.

Toon enkel te bespreken punten

Met de filter 'Toon enkel te bespreken punten', kan je aanduiden dat je enkel de agendapunten wilt zien waarvoor iemand heeft gezegd dat ze besproken moeten worden.

Statusbalk

Een gebruiker met secretariaatsrechten zal voor elk agendapunt ook drie bolletjes zien staan. Deze worden opgevuld o.b.v. de status van het besluit. Wanneer een besluit gecontroleerd wordt, wordt er een vinkje gezet in het eerste bolletje. Wanneer er later beslissingen worden ingegeven, dan wordt er één bolletje volledig ingekleurd wanneer je een voorlopige beslissing (bvb. goedgekeurd mits aanpassingen) registreert. Wanneer er een definitieve beslisisng (bvb. goedgekeurd) wordt geregistreerd, krijgt het agendapunt twee bolletjes. Wanneer dan ten slotte het agendapunt wordt vrijgegeven, verschijnt uiteindelijk het derde en laatste bolletje.

Gelezen/ongelezen agendapunten

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen agendapunten die je al gelezen hebt, en agendapunten die je nog niet gelezen hebt. Agendapunten die je nog niet gelezen hebt, blijven vetgedrukt in de agenda staan tot je ze bekeken hebt.

Scenariotekst

Bij elk item op de agenda, m.u.v. de folders, is er een mogelijkheid om scenariotekst in te geven. Dit kan door te klikken op het pictogram . Er kan zowel scenariotekst voor als na het agendapunt worden ingegeven. Deze scenariotekst wordt later getoond in de regietool.

Duiding agendapunt

Bij elk item op de agenda, m.u.v. de folders, is er een mogelijkheid om extra duiding in te geven. Dit kan ingegeven worden via het pictogram . Deze duiding is zichtbaar voor de vergaderleden die digitaal de vergadering gaan raadplegen.

Uitklappen/inklappen

Er is een functionaliteit 'Alles uitklappen' ter beschikking om alle agendapunten in een beweging open te klikken. Met de optie 'Alles inklappen' kan dit weer dicht geklapt worden. Met de optie 'Samenvatting uitklappen' kan je ook nog de beknopte samenvatting van elk besluit in één keer zichtbaar maken.

Statusiconen

Er worden op de agenda potentieel ook een aantal verschillende iconen getoond bij elk agendapunt. Door met muis te hoveren over de iconen, kan de betekenis achterhaald worden.


  • No labels